Loading

Team Rynkeby kerää varoja vakavasti sairaiden lasten ja nuorten hyväksi

Hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkue Team Rynkeby Oulu valmistautuu kauden päätapahtumaan eli vuotuiseen pyöräilyyn Helsingistä Pariisiin. Lähtö seitsemän etapin mittaiselle matkalle alkaa 7. heinäkuuta Helsingin Bolt Areenalta.

Team Rynkeby -pyöräily on kansainvälinen hyväntekeväisyysjoukkue, jossa ryhmät eri puolilta Pohjoismaita ja Keski-Eurooppaa pyöräilevät Pariisiin reilun viikon aikana. Ensimmäinen suomalaisjoukkue osallistui pyöräilyyn kesällä 2013. Tällä kaudella Suomesta on mukana yhdeksän joukkuetta.

Pyöräilyjoukkueet keräävät rahaa syöpää sairastavien lasten ja nuorten hyväksi. Suomessa lahjoitukset ohjataan lasten syöpien tutkimusta tukevalle Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiölle ja syöpää sairastavien lasten perheitä tukevalle Sylva ry:lle.

”Kausi kestää noin kymmenen kuukautta. Se alkaa lokakuussa ja huipentuu heinäkuiseen Pariisiin pyöräilyyn. Koko sen ajan kehitetään peruskuntoa ja samalla tärkein tehtävämme on kerätä varoja syöpäsairaiden lasten hyväksi.”

Joukkueet koostuvat vapaaehtoisista pyöräilijöistä, jotka ovat lupautuneita keräämään varoja hyväntekeväisyyteen. Pyöräilijät valitaan huolella ja heidän odotetaan olevan sitoutuneita ja motivoituneita auttamaan syöpäsairaita lapsia.

Oulun joukkueen tämän kauden yksi uusista tulokkaista on Niina Syrjärinne, jolla kipinä joukkueeseen hakemiseen syttyi vuosia sitten hänen osallistuttuaan Team Rynkebyyn järjestämään spinningmaraton-tapahtumaan.

”Lähetin vapaamuotoisen hakemuksen, jossa kerroin itsestäni ja siitä, miksi haluan lähteä tähän projektiin mukaan. Tämän jälkeen joukkueemme kapteenisto Arto Karnaranta ja Markus Rauhala ottivat minuun yhteyttä. Keskustelun lopuksi he kysyivät, lähdenkö projektiin mukaan, johon vastasin myöntävästi”, Syrjärinne kertoo.

Markus Rauhalan mukaan joukkueeseen pyrkivän on sitouduttava varainhankintaan, harjoittelemiseen ja osallistumaan yhteisille pyöräilylenkeille. Lisäksi huollon merkitys on Pariisiin pyöräilessä ensiarvoisen tärkeää.

”Tänäkin vuonna meillä on hyvä joukko huoltoväkeä, jotka huolehtivat tavaroistamme ja ravinnostamme sekä tarvittaessa huoltavat pyörämme matkan varrella,” Rauhala summaa.

Leikkimielinen pelote Mur de Huy

Kauden päätapahtumaan on vielä pari kuukautta aikaa. Syrjärinteen mukaan joukkueella on vielä tärkeitä harjoituksia edessä.

”Tärkein harjoituksemme ja samalla kertausharjoituksena toimiva Syötteelle ajo on vielä edessä. Lisäksi viikoittain meillä on kolme yhteistä pyörätreeniä, joilla kehitämme peruskuntoamme.”

Pariisiin pyöräily koostuu seitsemästä eri etapista, jotka ovat pituudeltaan ovat pituudeltaan noin 170 kilometriä. Kaikkein pisimmän päivän pituus on reilun 200 kilometrin mittainen, ja tämän jälkeen joukkue saa vastaansa nousun, joka kantaa nimeä Mur de Huy.

Markus Rauhalan mukaan Belgiassa sijaitseva nousu toimii leikkimielisenä pelotteena ja haasteena uusille tulokkaille.

”Mur de Huy on ollut reitillä mukana jokaisella kaudella. Nousuprosenttia mäellä on 26 prosenttia, mitä ei Suomesta löydy mistään. Varmaa on se, että jokainen joukkueen jäsen pääsee testaamaan omaa kuntoaan matkan aikana.”

Created By
Kalle-Kari Leppäjärvi
Appreciate

Credits:

Kuvat: Roosa Leinonen