Velkommen til LøypePosten!
Her vil du finne litt av hvert fra alle grupper. Bidrag fra høyt og lavt. Bilder du har sett før og nye bilder. Med denne LøypePosten ønsker vi å takke for en god og lang sesong. Nok av snø, nok av økter, masser av gøy og skiglede. Vi ønsker å vise noen glimt av vårt store mangfold! Bruk den tiden det tar når det passer!
En aldri så liten stor takk til alle våre Oppmenn! Uten dere vet vi det blir brattere!
Heia LYN SKI!
BILDER
Vi tar mange bilder gjennom en sesong! Mange bilder legges på web, facebook og insta – og enda mange flere bilder ligger i album på Flickr. Vi lager en kortliste her – så kan dere velge når og om dere vil ta en liten bilderunde 😊
UNGDOMSBIRKEN 2023
Tekst Annik
Det er ikke alle klubber forunt å sende av gårde over 80 løpere til ungdomsbirken og godt over 30 løpere til birken. Heia LYN SKI
For ungdommen er dette en solid sosial helg. Vi reiser opp fredag, er sammen, kjører langtur lørdag, forbereder renn, smører ski, spiser mat, spiser godteri, veier sekker, og går renn søndag før alle stimer i køen tilbake til byen.
Med leie for et hundretalls LYN SKI folk på Birkebeiner Appartments, godt over et halvt hundre på Lillehammer Fjellestue og noe tilsvarende fordelt på Novasol hytter på Sjusjøen – er vi godt bebodd. Det fungerer godt.
For de eldste, med Mosteråsen i spissen, som skal knuse alle på birken er logistikken litt mer opp og ned i lørdag – søndagsformat etter eget forgodtbefinnende.
Gratulerer til Axel Wedum ,gutter 14, som vant sin klasse, det gjorde også Marikken Eidslott i klassen for funksjonshemmede. Ellers et hav av gode prestasjoner, både hos ungdommen og i birken.
Takk til en fantastisk gjeng foreldre som alltid bidrar og et knippe glade trenere som brukte av sin tid og heiet frem sine disipler.
NM del 2 Tolga
Tekst og foto Line Møller
I påskesola på Tolga var det imponerende tempo på Simen Hegstad Krüger under NMs siste dag. Femmila stod på programmet, og allerede fra start fosset han frem i løypa og tilskuerne som satt i solhellinga og koste seg fikk oppleve en verdensmester på sitt beste. Simen tok igjen noen av våre yngste seniorer som var ute på sin første femmil klassisk enkeltstart. Litt overmodig prøvde noen å henge på, det fikk de igjen for den siste mila, som ble ekstrem tung for et par av våre løpere. Simen vant med over to minutter. Johan Tjelle gikk også sterkt i den tøffe løypa, og ble nummer fem. Første års senior, Armann Saastad Haugan disponerte løpet perfekt, og ble nummer 70.
På damenes tremil imponerte Hanna Eckhardt Andersen. Hanna er også første års senior, og har gjennom hele sesongen levert gode løp. Fredag på Tolga ble hun nummer 32.
Torsdag var det 10 km klassisk, her ble Simen nummer to, Johan 14. Birk Møller Gundersen fikk til et godt renn og ble nummer 62 av nesten 500 startende.
På NM første dag var det Team Sprint. Armann Saastad Haugan og Bastian Karlsen Antonsen gikk fort, og det var bare noen få sekunder som skilte dem fra finaleplass.
Seniortrener Håkon Stuge Bånerud har gjennom hele sesongen jobbet tett på utøverne, og brukte opp det siste av sin stemme på sekundering under femmila. Takk til Håkon for en suveren innsats denne vinteren. Det er bare å glede seg til neste sesong. Da kommer 03-gjengen opp til senior, og det kan bli spennende å se hva de får til.
Avslutning i ekte HL stil for HL gjengen!
Tekst Johan Hogrenning
Søndag 26. mars samlet HL gjengen seg i Snøparken for årets avslutning. På tapetet sto utkledningsstafett, pizza og kaker på klubbhuset og laserturnering på Megazone. Det mest gledelige med dagen var at hele 47 jenter og gutter deltok i løpet av dagen. På utkledningsstafetten ble lagene vurdert av et dommerteam på originalitet, rød tråd i laget og lagets beste kostyme. Poengene ga så bonussekunder som ble trukket fra tiden til laget i mål. Alle lag hadde dratt kostymene helt ut og det var kun gode utkledninger i snøparken denne dagen. Latteren satt løst, smilene var på plass og selv de som var skeptiske til en slik type stafett på forhånd, hadde det moro. På klubbhuset stilte utøverne med selvlagede kaker, før avreise mot megazone der det var klart for laserturnering. Dette var en dag for minnebøkene, en tradisjon som skal videreføres!
KM SKAGEN 2023
Tekst og foto Annik
Vi kan ikke se tilbake på en skisesong og en vinter uten også å svinge innom KM SKAGEN Oslo Sprint. Dette er et renn vi er stolt av å arrangere! En formidabel logistikk gjør rennet enda mer morsomt å ønske velkommen til. Når Arne skyter til start – er det i praksis 250 skirenn på en dag! Heldigvis lærte vi også litt av korona, ikke minst at vi kunne lage utøverområde.
Så når Lars roper inn til start, både høres og synes han – og alle som skal gå får tid, rom og plass til å summe seg 😊 Slikt hjelper. Publikum er det alltid plass til, og også i år ble det mye jubel rundt i løypene. KM SKAGEN Sprint er fart og spenning, slik seg hør og bør. En glad dag, gode forhold, over 800 løpere til start og 140 funksjonærer på jobb. Løyper til tusen i stil! Her manglet intet!
Igjen, takk til SKAGEN Fondene som alltid bidrar – vi gleder oss til mange flere Skagen renn!
VM i Planica 2023
Tekst Geir Moe
Våre to fremste menn; Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund kvalifiserte seg begge til årets VM i Planica. Ingen selvfølge å komme med på det laget i disse dager.
Opptakten ble imidlertid sammensatt. Simen sin sesong før VM bar preg av alt fra øverste pallplass til de dypeste daler. HC derimot gikk stort sett jevnt, og grunnformen virket solid. Tour de Ski ble en solid opptur for begge to i år; med sølv til Simen og bronse til HC. Opp monsterbakken gikk det på skinner og alle måtte se seg slått av LYN SKI på årets kraftprøve, men som både de to – og alle andre visste: Det var VM som telte…. Og for et VM det ble.
Simen viste seg kort og godt i kalas form og utklasset alle på 30 km skiatlon: Det ble VM gull!!! HC fikk dessverre ikke gå denne gangen, men en uke senere stod neste distanserenn på programmet; 15 km skate individuell start, og som regjerende mester hadde HC friplass. To fra LYN SKI på start, resultat: VM gull + VM bronse. Simen utklasset alle igjen, også sin gode klubb kamerat – Hans Christer. Det fine var imidlertid at HC var kjempefornøyd med å greie pallen. Han slo Klæboe med 9 tideler! Og som HC sier; det er ikke bare å spasere inn og hente ut VM medaljer: Alle som er med gjør alt de kan for å være i sin ypperste form – og det er mange veldig gode skiløpere på den startstreken.
På stafetten ble det gull til Norge – og med det; to VM gull til – til LYN SKI. Herlig!! HC utklasset alle på første etappe – og etter det var det nesten ikke spennende. Simen ble med dette «VM kongen», helt fantastisk!
Likevel sluttet det litt trist. Ingen av gutta våre fikk gå 5 milen. Både HC og Simen greide ikke å innfri helt på de uttaksrennene som var viktige. Skiforbundet prioriterte de klassisk spesialistene som hadde bevist form og resultater tidligere i sesongen. Dog burde en plass vært holdt av til eventuelle løpere som utmerket seg med superform i VM, slik Simen hadde……, men vi lever greit med 4 gull og 1 bronse også.
Klubbmesterskapet 2023
Tekst Annik. Foto Annik/Andreas Refsdal.
Også i år ble det en skikkelig skifest. Vi feiret oss selv med verdens beste klubbmesterskap! En hektisk ettermiddag i mars. Tore hadde overgått seg selv i løypelevering. Makan til flotte løyper! Det er helt magisk, vi er midt i byen, og vintereldorado bare legger seg langflat for våre føtter.
Med rundt 700 til start ble det også i år et fyrverkeri av en skifest. De aller minste strenet ut i kjent stil. Skitupp-stil! En ditto egnet løyper, litt mamma- og pappa hender å holde i for noen og stor jubel for alle. Deretter gikk det slag i slag, Miniskileik, Skileik, barneteam og u-team. Et noe beskjedent oppmøte på de eldste med junior og senior. Vi må skylde på andre skirenn andre steder i elite format. Også Hans Christer og Simen måtte få fribytte. Med 5mila en kort reise unna var det om å gjøre for hele klubben at nettopp 5 mila i VM ble hevnet – (og det ble den så til gangs…. slik historien forteller)
I mål ventet pokaler på absolutt alle. I kjent stil, den tradisjonelle. De som har vært med noen år har sikkert et par meter klubbpokal på rommet, fra år til år til år.
Ellers gikk det som det pleide. Vaffelpressen gikk til det lyste rødt, pølser i hopetall fra Leiv Vidar, kaker i store strømmer, kaffe, saft og masser av glade smil. Premieseremoni for alle rangerte klasser, pall og jubel!
Takk til alle dugnadssjeler som bidro, og evig takk til den staute gjengen i Snøparken som leverer og leverer! Takk til gode sponsorer – alltid hyggelig når dere blir med! Bertel O Steen Ullevål og Privatmegleren Park tok seg tid til en kveld i ski-solen. Det var hyggelig!
Heia LYN SKI
SKIRENN FOR DE ALLER YNGSTE
Tekst Annik
En skisesong betyr mer enn bare økter – det betyr også skirenn. Med koronatid ble det ikke skirenn og dette har nok preget alle siden, også skirenn. Men, vi er på vei tilbake – troppene trommer seg sammen og helgene fylles igjen av renn – av flere.
Også denne sesongen har det gått i ett – også veldig mange av de yngste er med, det liker vi godt! Det ha vært individuelle renn i alle stilarter, men også flere stafetter. Det er gøy! Stafett er fellesskap, lag og sosialt!
Nå er det bare å slippe våren frem, ha det gøy med flere aktiviteter og så glede seg til en ny rennsesong – når vinteren igjen tar tak!
Ungdommens Holmenkollrenn
Tekst Wenche Stueflotten
4-5 Februar var det duket for årets store skirenn for landets 13 og 14 åringer; Ungdommens Holmenkollrenn. Det var godt over 600 deltagere fra hele landet, og Lyn stilte med 48 (!) deltagere.
Kollen viste seg fra sin beste side; men strålende vær og krispi, nydelige forhold. Et supert smøreteam sørget for meget gode smøretips og smørehjelp når 3 km klassisk skulle gås på lørdagen, og tips til god gli på søndagen når det var 3 km skøyting.
Det var første gang fikk disse 13 og 14 åringene skulle få møte konkurrenter fra absolutt hele landet, og en del spente LYN ungdommer var det å se i Kollen.
Utrolig bra innsats av alle som deltok, flotte resultater og utrolig mye godt humør. Axel Kristian Trovåg Wedum var veldig nær pallen begge dager.
På lørdag kveld var det tradisjon tro duket for Bankett på klubbhuset.
Det ble dekket med hvite duker og lys, og fantastisk stemning når 55 deltagere (utøvere og trenere) satt til bords. Det ble servert deilig mat, masse uttrekkspremier og underholdning.
Stor takk til trenere, smøreteam, foreldre som var med på å gjøre denne helgen uforglemmelig for årets 13 og 14 åringer.
SKILEIK ER SKILEIK
Tekst og foto Annik
Sesongens siste skileik er også over, alle pølsefester til ende 😊 Skileik i LYN SKI er mange barn, små barn, enda mindre barn. Vi har Skitupp – med 3-4 åringer. Dette er en lystig gjeng som etter endt sesong suser nedover når anledningen byr seg. Til og med hopp har mange prøvd seg på. Det blir selvsagt knall og fall, men latteren sitter løst hos de fleste. Litt varierende motivasjon og foreldretrang hos andre, men ting går seg stort sett til 😊
Nest i rekkene er MINI skileik, siste års barnehage. De er en stor gjeng på både Mandagsskileik og Onsdagsskileik. En glad stavløs gjeng som gyver på økt etter økt. Skileiken med 1. og 2. klasse har også vært fine grupper både mandag og onsdag. Mange km gått på ski, hopping og lek. Selv på økter med ekstremt karakterbyggende vær, har det kommet mange unger! Det blir skiløpere av slikt! Neste års skileik blir: Skitupper: 2019-2020 barn (starter januar 2024), MINI: 2018 barn og Skileik: 2016-2017 barn – disse med oppstart i uke 43. VELKOMMEN!
Ridderrennet 2023
Tekst Tor Eirik Ombustvedt
Hvert år i mars arrangeres Ridderennet på Beitostølen. Årets utgave den 58 (!) i rekken. Dette er årets definitive høydepunkt for ParaVoksen gruppa i Lyn Ski
Lyn hadde 6 løpere og 2 trenere med.
Her ser vi Arne med TEO
Ridderuka er en herlig skifest, der fokuset rettes mot hva du KAN, ikke hva dine begrensinger er. Det ligger en helt spesiell optimisme og idrettsglede i lufta på hele Beitostølen denne uka når skiløpere med syns- eller bevegelseshemming fra hele verden samles.
Utøver Ingebjørg og ledsager Dora.
GJ2011 – siste reis på b-team og første reise u-team for 2023-2024!
Tekst Ane Ottestad
Gutter og jenter 2011 har denne sesongen funnet hverandre. Treningene har vært gjennomført hver for seg, men kveldsmat og renn har de slått seg sammen. Dette har vært stor stas. Spesielt gøy var det å være med for første gang på Birken - og det sammen. Det ble en flott helg både sosialt og sportslig for barna og foreldre. Det var nydelig vær med tur til Pellestova lørdag og vel gjennomfør renn søndag.
Nå gleder de seg til å slå seg sammen og bli et team etter påske..
Sognsvann Barneskirenn
Tekst og foto Annik
Ikke alle renn trenger så mange ord. Vi trenger bare noen bilder 😊 Sognsvann Barneskirenn skled inn på kalenderen torsdag 19. februar. Midt i vinterlandet Snøparken. Et herlig lavterskel gratis skirenn for alle 4-12 åringer. De kom i hopetall – gikk sitt renn, fikk en premie i mål, kjøpte en kake eller kanskje en vaffel, gliste videre, ropte litt mer og slentret hjem.
LANGLØPERNE
Tekst Vegard Vinje. Foto Tom-Arild Hansen.
En hilsen fra langløperne
Lyns langløpere fortsetter det gode samholdet og har i år deltatt på flere nasjonale og internasjonale konkurranser. Det har blitt arrangert regelmessige treninger i entreningsgruppe der åpne treninger, godt samhold og flotte langturer har vært stikkordene.
Av lokale turrenn har løperne våre gått blant annet Budorrennet, Stenfjellrunden og Hafjell Skimarathon. Hvert av disse rennene har flotte kuperte løyper, start og mål på samme sted, rennstart sent på formiddagen og avstand maks et par timer med bil unna Oslo. Dette gjør rennene enkle å være med på, og bilturen tas ofte som en sosial roadtrip.
Av årets høydepunkter kan det nevnes at det ble seier i det tradisjonsrike Holmenkollmarsjen ved Lynløper Henrik Haugland Syverinsen (bildet). Under flotte forhold spurtslo han Henrik Vik Tolo fra Asker etter å ha dratt store deler av løpet. Videre har flere av langløperne i tradisjonen tro deltatt i Vasaloppet, der vi har samlet 10-13 personer til en hyggelig helgetur til Sverige. Her ble det supre resultater, og av Lyn-løpere inne blant topp 100 hadde vi Henrik H. Syverinsen på 29, Anders Høst 65, Sondre Grønvold 71, og Henrik Haug 73. Det kan i tillegg nevnes at styreleder for Lyn Ski Geir Moe suste inn til en 378-plass blant de rundt 15 000 deltagerne. Birkebeinerrennet er selvsagt også et av årets høydepunkter, der flere enn de “vanlige” langløperne til Lyn stiller på start. Med en flott tur over fjellet kom Henrik Syverinsen inn som beste Lynløper på 37. plass. Når vi også tar med hans 29. plass i Marcialonga kan det konkluderes med at Henrik har tatt noen steg og levert stabilt gode resultater i de store rennene, og fortsetter dermed den gode tradisjonen Lyn har hatt i langløp de siste 10 årene.
Nå skal det nytes noen skikkelige vårturer i flotte forhold, både til fjells og i Oslomarka før det er tid for en liten vårpause. Vi takker for årets sesong, og ser frem til barmarkstreninger med løp og rulleski så fort sommeren nærmer seg.
HL gruppa
Tekst Simen Åmot Amundsen
Sesongen 2022/2023 på Lyn HL har vært en rå sesong hvor det har vært stort fokus på glede, mestring og utvikling. Vi har vært 67 løpere påmeldt sesongen, hvor de fleste har vært på alle økter! Rekord oppmøte på trening var 47stk på en trening i januar. I løpet av sesongen har vi vært på 3 samlinger hvor det har vært stort fokus på trening og å bygge en solid sosial gruppe. Gjennom sesongen har det blitt gjennomført over 130 ulike trening, sosiale aktiviteter, kveldsmater, skirenn og samling. Dette har vært solid oppmøte på de fleste aktiviteter.
Nå går 07 gjengen videre til junior og 08 gjengen skal bygge gruppe med 09, før gruppene igjen trener sammen fra 1. mai 2024!
Hovedlandsrenn i Meråker
Her var vi den desidert største gruppa med 47 utøvere påmeldt, vår tropp var dobbel så stor som de fleste andre klubber. Rett og slett imponerende! Den største gruppa var J15 med 15 løpere, som er veldig imponerende. Hele helgen var det Lyn folk å se overalt!
De fleste ankom hotellet i Stjørdal onsdag kveld. Torsdagen ble brukt til å gå igjennom løypene og se hvor vi skulle hente sekunder på våre konkurrenter. Sprint løypa var en relativt flatt løype som stiller krav til høy fart, mens distanseløype gikk opp og ned hele tiden.
Fredag var det klart for langrennscross og sprint. Beste resultat fra langrennscrossen var 6. plass til Hermine i j15, med litt mer fart over de siste kulene hadde det holdt til pallplass. På sprinten gikk Hermine, Ada, Henrik og Markus videre fra prologen. Hermine og Henrik vei mot finale stoppet i kvartfinalen. Markus gikk til semifinale og var kun et dårlig innslag unna å komme til finalen. Ada toppet dagen med å gå helt til finalen. Trenerteamet var meget godt fornøyd med fredag, de fleste fikk ut det de var gode for og litt til! Dagen etter var det dukket for distanse, igjen mange som fikk ut sitt beste! Dagens beste prestasjoner var Markus 6, Henrik 15, Ada 10 og 3 jenter topp 30 i j15. På stafetter gikk Markus en forrykende 2. etappe på Oslos første lag som ble nr. 2.
HL ble en stor sportslig og sosial suksess!
Junior NM i ALTA 2023
Tekst og foto: Ingvild Fjeldheim
Det er langt dette landet, men det meste er nord, skrev lyrikeren Rolf Jacbosen. At landet er langt, fikk Lyns juniorer erfare da jr. NM ble avviklet i Alta 3-5.mars. Med skjebnen i skroget til SAS, Norwegian, trailer-transport og værgudene var det relativt mye som skulle klaffe før alle stod på startstreken, i egen renndress og med egne ski på åpningsdistansen fredag. Stresshormonene pumpet heftig hos Søringan da et fly med overlast av folk og fe og Lyns trenere valgte å gjøre vendereis før landing Alta. Litt svinn må man kanskje regne med når ferden går til Finnmark? – «Det går vel helst godt», trøstet Altaværingene, som tipset Nordlyset om å ta en dans for å roe sine gjester med klamme armhuler. De fikk rett, Altaværingene. Alt fant sin plass, i tide, og mesterskapet kunne begynne.
Ingen innsigelser på at Alta er kåret til Norges styggeste by https://www.nettavisen.no/nyheter/alta-ble-karet-til-norges-styggeste-by-hva-skjedde/s/12-95-3424146685 , men naturen, kulturen og dugnadsånden skal ingen ta fra dem. En arrangør mer velsmurt enn det fineste, sveitsiske urverk skal ha stående applaus for at 700 ungdommer i alderen 16-20, kunne kappes med og mot seg selv tre dager til ende. At Lyn valgte å plante flagget sitt foran Finnmarks største høyttaler og landsdelens ivrigste speaker kan vi takke oss selv.
Hardt prøvede trommehinner til tross, Lyn-familien hadde herlige dager i nord. Flaks for alle at vær og føre spilte på lag og bevarte skjønnhetssøvnen til klubbens fingernemme smørere. Rode Multigrade og blå-Swix er nesten for lett for våre høyt elskede hedersmenn i smørebua!
Og resultatene lot ikke vente på seg. Allerede på mesterskapets første dag klinket landslagsløperen Tuva Brusveen-Jensen (K19-20) til med NM-gull på 5 km skøyting etter en ellevill avslutning. Ikke rart smilet gikk trill rundt hos Tuva og altmulig-pappa Amund. Flere løpere fulgte på med gode glid i sporet og sørget for sterke topp-30 plasseringer; Nora Sødal Raastad og Anna Sirevåg Nordengen (K19/20), Eira Engen Scheinert, Frida Hofgaard og Anna Fjeldheim Skjerven (K17), og Olav Underhaug (M17).
På krets-stafetten søndag stilte Oslo skikrets med desidert flest lag. 17 på herresiden og 12 på damesiden. En ganske smal trase skapte kork, stavbrekk og ett og annet fall, men all-in-all gikk det overraskende greit. Tuva hentet gullet hjem for Oslo med en ankeretappe det luktet svidd av, mens Nora gikk en solid førsteetappe for Oslos andrelag, som endte på fjerde plass.
I en ideell verden skulle alle løpere være friske, skadefrie og formtoppet til årets største happening. Virkeligheten er dessverre ikke alltid sånn, men med 22 startklare Lyn-løpere på plass i Altas teknisk krevende løypenett, med utforkjøringer sikret med gummimatter og merket «Kitzbühl», – har vi all grunn til å være stolte av den store juniorstallen vår, og de fire mest supportive trenerne i hele ski-sirkuset!
Fornøyde kan også Alta være etter å ha servert gjestene et mesterskap med folkefest i løypene og medaljeseremoni på torget. NM i Alta blir definitivt ikke glemt med det første. Nora og Tuva kan sågar legge seg ned på hvert sitt premie-reinskinn og drømme seg tilbake til marsdagene i Alta for all æve.
SKISMØRERE
Tekst Annik
Ting gjør seg ikke selv, ei heller ski!.
Det er NM i Alta. En hel bataljon fra LYN SKI har rykket nordover. Og, fremst i alle rekker står smørerne.
De du knapt ser. De som bor i det store teltet , de som er oppe før reveljen går, de som tester ski lenge før frokosten er laget, de som igjen er ved sporet, som skygger for å se utøverens fraspark i bakken og gli nedover, om man trenger en siste puss. En solid gjeng som gir alt. Ikke som offer, for dette er en lidenskap. Og, sammen med likesinnede får de gjøre det de synes er nesten aller morsomt, nemlig å smøre ski, se på skismøring, bruke skismøring, snakke om skismøring (døgnet rundt og bli forstått) og ikke minst, se at ting virker.
Ingen gode renn uten gode smørere. Her tar denne gjengen vare på alle utøverne, uavhengig av dine og mine barn. Å være med på NM krever selvsagt en hel del av den enkelte utøver, men de har også en felles smørebataljon i ryggen!
Heia LYN SKI OG SMØRERNE!
DUGNAD – mer enn plikt!
Tekst og foto Annik
Vi i LYN SKI liker å tenke på hele hurven av små og store som en veldig stor skiglad familie med nettopp SKIGLEDE som vårt store felles eie. Det er selvsagt stas å få frem utøvere i verdenseliten, men vel så stolte er vi av å være en bidragsyter til mange unge og voksne som får flotte turer til fjells og i marka, nettopp fordi de har fått med seg en bråte økter og renn og med det bygget skiglede og teknikk. Nei, de ble ikke skiløpere, men glade skifolk med teknikk som holder til Kikut og tilbake 😊
Skal vi lykkes i alt vi gjør må vi også arrangere skirenn og tilby andre arrangement, som kan bidra med midler til en felles økonomi. KM SKAGEN arrangerer vi først og fremst fordi det er et vanskelig skirenn å arrangere og ekstra morsomt å være med på. Sognsvann Barneskirenn arrangerer vi fordi det er lavterskel skiglede som favner godt. Klubbmesterskap arrangerer vi fordi det er klubbmesterskap. Oslo Rulleskicup, her var vi de første til å invitere inn til et slikt arrangement. Vi gleder oss til egne løyper i Snøparken (men det tar litt tid). Løpene våre, Nordmarks12er’n (4. mai), Nordmarka Skogsmaraton (17. juni) og Ivar Formos Minneløp (14. oktober) arrangerer vi fordi løp er fint, men også for å tjene penger inn til klubben i en tid da det verken er skirenn eller snø. Dette er ekstremt viktig for klubben og bidrag som gjør at vi kan opprettholde det brede, gode tilbud til alle! Skal logistikken rundt løpene gå opp, må vi også ha inn hjelp til dugnad.
Alle som har barn på trening må stille på to dugnader, vi vet at mange stiller på langt mer! Dugnad følger kalenderåret etter at sesongen er over. Dvs alle dere med barn i systemet gjennom sesong 2022-2023 som var ferdig nå, må stille på minst to dugnader gjennom 2023. Nå gjenstår det ikke all verdens mange arrangement, men noe er det og viktigst for bemanning er IFM 14. oktober og ikke minst NORDMARKA SKOGSMARATON lørdag 17. juni.
Noen ekstra linjer til Nordmarka Skogsmaraton. Dette er et gjevt arrangement å være med på! Med sommervarme og ekstremt takknemlige løpere, håper vi du tenker at dette kan være noe for meg i år. Alle dugnadssjeler synes dette er noe av det som er mest stas å bidra på. Hver funksjonær for funksjonærtrøye – det hører med! God teknisk løpetrøye som duger til det meste. Nordmarka Skogsmaraton har tre distanser: Ultra, Maraton og Halvmaraton. Sikkerheten er god og vi har 13 stasjoner fordelt rundt i marka. Her kan du kombinere dugnad med en hyggelig tur til skogs. Og, garantert den eneste turen i året der det kommer en masse løpere og er SÅ TAKKNEMLIG for at du nettopp er der du er! Du skal lete lenge etter en mer takknemlig gjeng å gi service til, en sliten sjel på Kikut (som må tilbake igjen for egen maskin) er gjerne utrolig takknemlig – uansett hva du serverer!
Når alt dette er sagt. Dugnad er mer enn plikt. Dugnad er også sosialt! Du treffer mange, og alle har en glad felles interesse for langrenn og aktivitet. Det er gjerne et godt utgangpunkt – og en «garanti» for at du vil dele din dugnadsøkt med andre veldig hyggelige folk!
All påmelding skjer i Rubic. Her velger du vakt og vi tilrettelegger det meste, bare møt opp 😊
Påmelding til dugnad Nordmarka Skogsmaraton, lørdag 17. juni: https://app.rubic.no/Public/Projects/1270
Tuva
Tekst Kjell Saghaug
Lyns junior Tuva Brusveen-Jensen med mange triumfer denne sesongen
Gull i junior-VM, NM U23 og junior-NM er noe av beholdningen etter en lang sesong som går mot slutten.
Lyn junior har flere talenter, men en utøver skiller seg ut. Tuva Brusveen-Jensen har de to siste sesongen vært en del av Equinor-juniorlandslag. Fjorårssesong imponerte mange i langrennsmiljøet, bronse individuelt og gull på stafetten i junior-VM. Forventningene var derfor høye før sesongstart, men forventningene må kunne sies å være mer enn innfridd når sesongen nå nærmer seg slutten.
Junior-VM gikk av stabelen i Canada i månedsskifte januar-februar, med Tuva på startstreken. Etter VM-sølv på 10 kilometer skøyting, toppet hun dette med VM-gull i miksstafett.
Nasjonalt har Tuva denne sesongen gull fra junior NM i Alta, både individuelt på 5 km fristil og fra 4X5 km stafett, og individuelt gull fra NM U23 10 km fristil. Bare en lei sykdomsperiode etter tilbakekomsten fra junior-VM i Canada har hindret henne i å være med å kjempe helt i toppen av Norgescupen for juniorer som avsluttes med finale 20 km. fellesstart denne helgen på Tolga.
Selv om Tuva har to sesonger bak seg på juniorlandslaget, bidrar hun stort og på mange måter i juniorgruppa til Lyn ski. Både med å spre erfaring hun opparbeider på landslaget til de øvrige utøverne, men ikke minst bidrar hun på trening og sosialt med et alltid smittende godt humør.
Lyn ski junior takker Tuva for alt hun har bidratt med, og ønsker henne lykke til videre i karrieren. Lyn ski senior styrkes neste sesong med flere lovende junior-utøver. Og vi er sikre på at langrenns interesserte vil se flere av dem både på den nasjonal og internasjonale arenaen. For Tuva tror vi spørsmålet bare er når, ikke hvis, debuten kommer i verdenscup sirkuset.
JENTEKVELDER
Tekst og foto Kristin Hjelstuen
Det gror godt med jenter i Lyn og i vinter har vi arrangert jentekvelder på klubbhuset med fokus på jenters helse og utvikling.
Først ut var HL-gjengen som hadde jentekveld etter KM på Lillomarka. Vi feiret gode prestasjoner i KM med pizza og foredrag om jenter, trening, utvikling, helse og prestasjon. Vi var så heldige å ha to av de fremste innenfor området, gynekolog Guri Majak og tidligere Lyn-løper Gina Flugstad Øistuen til å holde foredraget.
Mot slutten av sesongen var det jentekveld for jenter 2010. Etter siste trening før Ungdomsbirken var det pizza og foredrag for nærmere 25 jenter. Lyn-jente og trener for HL-gruppen i Lyn, Kristin Hjelstuen, holdt foredrag for jentene. Fokuset var på å ha det gøy, være tålmodig, ha fokus på det man kan gjøre noe med, være allsidig og at trening er mye morsommere sammen! Jentene kom med flere forslag på hvordan de skal ha det gøy sammen og forsette å være så mange jenter på trening.
Vi har en flott jentegjeng i Lyn som jeg tror vi kommer til å se mer til i fremtiden :)
Innsatspokal LYN SKI 2023
Tekst Annik
LYN SKI er en stolt klubb. Vi har lange tradisjoner, vi er mangfoldige og når mange mål! Vi liker fart og vi liker resultater. Men, det er også mye annet som teller i en stor klubb hvor Skigleden har plass i høysetet. Derfor deler vi ut LYN SKI sin Innsatspokal etter endt sesong. Dette er en utmerkelse som henger høyt og som deles ut til kun en utøver per treningsgruppe i årskullene 10-16 år, en jente og en gutt fra hver.
Kriterier for Innsatspokalen er som følger:
- Innsats på trening
- Disiplin
- Utvikling (relativt til den enkelte løper)
- Oppmøte på trening
- Gode holdninger (vi vet hva det er når vi ser det)
Årets vinnere:
- Jenter 2013 Helene Enderlé Dahll
- Gutter 2013 Lars Vartdal Vines
- Jenter 2012 Agnes Granlund Undheim
- Gutter 2012 Johan Christian Ellingsen
- Jenter 2011 Celine M N Bjelland
- Gutter 2011 Thomas Langleite
- Jenter 2010 Leonore Bjørnaas Krüger
- Gutter 2010 Even Bratberg
- Jenter 2009 Claudia Skatvedt Claudi
- Gutter 2009 Mikkel Brækken
- HL jenter Isa Strengelsrud
- HL gutter Fredrik Stickler
- Jenter 2013 Helene Enderlé Dahll
- Gutter 2013 Lars Vartdal Vines
- Jenter 2012 Agnes Granlund Undheim
- Gutter 2012 Johan Christian Ellingsen
- Jenter 2011 Celine M N Bjelland
- Gutter 2011 Thomas Langleite
- Jenter 2010 Leonore Bjørnaas Krüger
- Gutter 2010 Even Bratberg
- Jenter 2009 Claudia Skatvedt Claudi
- Gutter 2009 Mikkel Brækken
- HL jenter Isa Strengelsrud
- HL gutter Fredrik Stickler
Full fart på Barneteamet
Tekst Aage Hagen. Foto Pierre-Loic Laizet og Helene Engen
En super sesong for Barneteamet i Lyn Ski går mot slutten. Gruppen, som består av barn i alderen 9-12 år, har lagt bak seg en veldig fin sesong med fantastiske snøforhold i Snøparken. Takket være vår trofaste dugnadsgjeng i Lyn Ski og mye fin villsnø har vi hatt en rekordlang skisesong for Barneteamet. Det er gledelig å registrere skiglade barn som stadig utvikler sine skiferdigheter gjennom morsom skileik / skitrening organisert av våre fantastiske trenere. Må få berømme våre trenere som holder orden på store barnekull og sprer skiglede som vi er sikre på barna vil ha glede av i mange år fremover. Hver tirsdag og torsdag fra 18-19 møter de opp i Snøparken godt forberedt til dagens økt. Det er også gledelig å se at rekruteringen til vårt Barneteam i Lyn Ski igjen er økende etter at vi har lagt bak oss restriksjonene pandemien førte med seg. Spesielt morro er det å se en betydelig økning i antall barn i den yngste barneklassen. Vi har fortsatt plass til flere på trening, så det er bare å spre det glade budskap. I tillegg til de organiserte treningene har våre trenere stilt opp som motivatorer på skirenn gjennom vinteren. Gjennom felles oppvarming, smørehjelp og fokus på egen utvikling ser vi at flere og flere opplever mestringsfølelse gjennom deltakelse på skirenn.
Siste trening hadde vi en fin felles avslutning i snøparken med en morsom økt etterfulgt av pølser og saft til alle. Det hele ble avsluttet med utdeling av den årlige innsatspokalen som går til en gutt og en jente i hver aldersklasse. Lyn Ski ønsker gjennom denne utmerkelsen å motivere våre skiløpere til innsats, samarbeid, gode holdninger og egen utvikling.
Vi håper alle får en fin påskeferie med eller uten ski på beina. Hvis ventetiden blir for lang til treningene starter opp igjen til høsten er det bare å møte opp på Vårrull (rulleski ved Snøparken) som starter opp i mai.
Junior – Norges Cup på Voss
Tekst og foto: Ingvild Fjeldheim
Norgescup på Voss, 10-12.februar – unn deg en pust i bakken. En liten lesesnutt om hvordan det kan være på nettopp Norgescup for junior. Ingvild, som er god i pennen, beretter:
Skal vi tro kommuneslagordet er Voss, selve indrefileten i Vestland fylke «bygd for sterke opplevingar». Og sterke opplevingar ble det da hundrevis av skiløpere fra vårt lange land veltet inn i bygda som har fostret mang en vinterolympier. I dagene før avreise gjorde Yr.no sitt ytterste for å ødelegge nattesøvnen til nervøse, godværs-vante Østlendinger, og smørere især, men vi trosset frykten, fylte tog og biler til bristepunktet og kjempet oss over vann- og værskillet. Mange fikk noen ekstra timer i eksotiske kolonner over vidder og fjelloverganger, mens reisende med Bergensbanen korset seg over å slippe å gå av i stormen på Finse, 1222 moh.
Lyns eneveldige smøresjef og heimføding, Jostein, hadde gitt Lyn-familien klar beskjed før avreise; «Du er heldig som får komme til Voss. NYT det». So we did. – Og Yr.no oppførte seg i beste fall som en teenage-drama queen. Været ble langt bedre enn sitt rykte.
Lyn på tur er mange i tallet, til tross for at enkelte løpere med realistisk medaljehåp og god form måtte sette ski og staver tilbake i boden og holde sotteseng i by’n. Vi var med andre ord et noe nedskrellet team, men ved godt mot.
Juniorgjengens trenerkvartett møtte sine håpefulle på Norges kanskje nydeligste stadion (vet, uoff. kåring). Det er bare å nappe av seg hatten for firerbanden bestående av Håkon, Hanna, Gaute og Simen. Mang en klubb gløttet med dårlig skjult misunnelse inn i Lyn-leiren der våre mega-engasjerte trenere coachet, løftet, heiet og trøstet. Alltid på plass. Alltid tydelige, omsorgsfulle og med glimt i øyet. Suksess eller skuffelse, det fantes en trenerskulder for alle.
En annen gruppe som stod opp for tidlig og la seg for seint, var Lyns fedre. Under smører-Josteins kyndige ledelse var det mange, dugelige aspiranter. I smører-hangaren som huset ski og smøring for hele Norges juniorstall, gikk det i korte, kodete beskjeder, tjukke snuslepper, alien-masker og magi. Det var en velsignelse for løperne å vite at skiene var gode, klare og at det alltid var hjelp å få. Smørere, dere vet hvem dere er. TAKK!
Så hvordan gikk det i vindkast, snø, regn og solgløtt på Voss? Fredagens NM-sprint fristil ble en fartsfylt affære med små marginer i ei heftig løype. Å være blant de topp 30 som tok seg videre fra prolog til kvartfinale, var i seg selv imponerende. Fem av våre knallet til da det gjaldt som mest i prologen; Eira (20) i K17. William (15) og Torjus (24) i M17. Nora (12) og Tirill (30) i K19/20. I heatene tok Nora seg videre fra kvart’n til semi’n, etter tidenes opphenting og dagens desidert lengste tå, – og beviste at man aldri skal gi seg i sprint. Eira og William var en liten plass for langt bak til å forsere videre fra kvart`n, mens Tirill i godt driv måtte innse at slaget var tapt da staven knakk. Til slutt fikk vi følgende noteringer i NM sprint; Nora (11), Tirill (30) i K 19/20, William (15), Torjus (18) i M17 og Eira (14) i K17.
Lørdag stod 10 km fristil på programmet for samtlige. I nattens mulm måtte dessverre ytterligere tre av våre løpere resignere til sykesenga, da omgangssyken bredte seg på løperhotellet, mens resten var på farten fra kl 06:45 for å kjempe til siste stavtak. Topp 30 plasseringene stod Eira (25) i K17 og Torjus (29) i M17 for.
Søndagen opprant med regn, og løperne kjente nok det tøffe rennprogrammet i bein og armer, mens klassiskspesialistene endelig kunne juble over diagonale spor. To av de tre syke hadde mirakuløst kommet seg opp og ut av sykesengen, og trakk på seg startnummeret til tross for elendig oppladning. Respekt! I K 17 kunne Eira hente hjem sin tredje solide plassering for helgen (19), Torjus knallet til med helgens beste Lyn-notering, – kun et kraftig stavtak (5 tideler) fra pall, ble han nr. 5, etterfulgt av William (20) og Olav (28) i M17.
Noen løpere nevnt, absolutt ingen glemt. Bak topp-30 noteringene har vi mange på løp, noen stanget inn på Voss, andre stanget ut, men ett er sikkert, det kommer alltid nye renn. Om to små uker vender juniortroppen snutene mot nord. Innen den tid skal vi ha fulltallig flokk (hør, hør løpere), kvesset form (hør, hør trenere) og spektakulære ski (hør, hør smørere). Vi skal ta flere og bedre bilder (skjerpings til støtteapparatet), og vi skal beholde det gode humøret og den fantastiske lagånden.
Hva som er det beste med langrenn? Vind i fjeset, knirk i snøen, fartsfølelse…jeg vil si JA til alt, men også følelsen av å være en del av et fine tuned machinery, takket være innsatsen til hver især. En ekstra takk til vår sindige oppmann Kjell, som bidro med utallige dugnadstimer i logistikkens tjeneste før, under og etter. Sesongen 2023 gir Oslos skiungdom rikelig erfaring med vårt varierte og ganske så lange og værbitte land. Og på vegne av Lyns juniortropp sier vi som Arnold ‘The Terminator’ Schwarzenegger; «We’ll be back» (tar selvkritikk for nedsnødd referanse, red anm). Snakkes i Alta!